Bengt-Erik Freiholtz

Om Bengt-Erik Freiholtz Jag är 70 år och har bott i Brasilien i 13 år. Glädjande nog har jag kunnat förverkliga min dröm och mitt mål att flytta hit. Mitt intresse för aktier började 1974. På senare år har det också blivit fonder, då arbetsgivare och staten, pensionsförsäkringar resp. PPM har tvingat folk att engagera sig. Jag personligen tycker att detta är roligt. I Sverige var jag aktiv inom Aktiespararna. Har bedrivit likviditetsförvaltning inom företag med placeringar i aktier och finansiella instrument. På min fritid har jag även hjälpt kolleger och vänner med bl. a. PPM placeringar... Läs mer

Bengt-Erik Freiholtz

Jag är 70 år och har bott i Brasilien i 13 år. Glädjande nog har jag kunnat förverkliga min dröm och mitt mål att flytta hit. Mitt intresse för aktier började 1974. På senare år har det också blivit fonder, då arbetsgivare och staten, pensionsförsäkringar resp. PPM har tvingat folk att engagera sig. Jag personligen tycker att detta är roligt.

I Sverige var jag aktiv inom Aktiespararna. Har bedrivit likviditetsförvaltning inom företag med placeringar i aktier och finansiella instrument. På min fritid har jag även hjälpt kolleger och vänner med bl. a. PPM placeringar.

Jag är utbildad byggnadsingenjör men bytte bana på 70 talet pga. dåtidens lågkonjunktur och började arbeta på Volvo Personvagnar 1974, för att senare byta till Volvo lastvagnar 1979. Sedan jag blev intresserad av aktier har detta dock varit mitt stora intresse. 2007 gick jag över till aktiehandel på heltid.

Vad som gör att jag sitter klistrad framför bildskärmen större delen av dagen och även är lätt att nå är min aktiva förvaltning. Efter att jag för tre år sedan gick över till att arbeta heltid med placeringar har jag blivit ombedd att förvalta aktiedepåer och fonddepåer åt vänner. Senare års pensionssparande det individuella (IPS), statliga (PPM) samt arbetsgivarens (ITPK) bygger på individens engagemang och kunnande. Eftersom intresset och kunnandet saknas hos många hjälper jag mina vänner att bygga upp deras pensionssparande och vanligt sparande. Resultatet för mig och mina vänner har varit mycket positivt.

Min aktiestrategi
Min strategi bygger på fundamental och teknisk analys. En bra kombination eftersom teknisk analys ibland ligger något efter vilket gör att jag kan köpa eller sälja strax innan tekniska signaler. Jag arbetar också med trendanalyser genom att gå in i en aktie där köparna är starka respektive gå ur en aktie som visar svaghet när säljarna har övertaget. En annan viktig ingrediens i min strategi är målkurser. Dessa blir riktlinjer för framtida säljkurser, men jag säljer ofta av innan målkursen är uppnådd då för det mesta finns andra bolag med större potential. Jag är en informationssamlare och sållar bland användbart material från diverse prenumerationer tex. Stockpicker, Redeye, Affärsvärlden, Privata Affärer, Carnegie , SEB med flera. Sedan sammanställer jag , använder min egen erfarenhet (som jag gjort sedan 1974) och drar slutsatser.

Genom mitt utlandsboende har jag utvecklat min syn på makroekonomi och ser mer vad som händer i vår omvärld. När pessimismen bredde ut sig i Europa under 2008 kändes det skönt att se motsatsen i en ekonomi som knappast berördes av varken bostadskris eller finanskris. Här i Brasilien har 60% av befolkningen inga skulder på sitt boende. Nästan alla äger sin bostad.

Frekvensen på min aktiehandel?
Ibland handlar jag varje dag, ibland en gång per vecka , kan också bli mera sällan. Därför väldigt svårt att säga generellt hur min tradingfrekvens ser ut.

OBS! Ska du ta rygg på Bengt-Eriks portfölj till 100%, dvs. köpa sälja samtliga aktier som Bengt-Erik inhandlar, bör du ha ett bra courtageavtal och ett tillräckligt stort portföljvärde för att dina portfölj ska bli lönsam. Har du frågor kring courtage, Bengt-Eriks portfölj eller tjänsten Aktietips-SMS, tveka inte att kontakta kundservice.

E-post: kundservice@aktieexperterna.se

STÄNG

Har du frågor om Aktietips-SMS eller om Bengt-Erik Freiholtzs portfölj?
E-posta din fråga till: kundservice@aktieexperterna.se

Aktietips-SMS15 medlemmar tar rygg på Bengt-Erik Freiholtzs portfölj

Aktietips-SMS

Följande medlemmar tar rygg på Bengt-Erik Freiholtzs portfölj:
Martin V, lenap, Johan Didron, oakstream, Phantom83, Axelsson, låppan, MatsNyberg, dnobelius, Matti57, bsparrow, Lögdberg, Carl08

STÄNG
Mer info
Fondportfölj senaste veckan
0,23%
Fondportfölj

Totalt värde: 3 281 410 SEK

Du kan bara se fondportföljen
om du tar rygg på Bengt-Erik Freiholtz

Ta rygg på expertLaddar...
Fondportföljens avkastning
%SEK
1 vecka:0,237 470
1 månad:1,4045 214
3 månader:-4,41-151 219
I år:-3,30 -111 807
1 år:-11,26-416 233
Sedan start:543,392 771 390
(120801)

Senast genomförda order

Orderhistorik visas bara för
de som tar rygg på experten..

Senaste foruminlägg

22-01-18 Kraftigt ökad...
22-01-18 Som väntat - ...
22-01-17 Techaktier kr...
22-01-17 2022-01-17 Bl...
22-01-17 Dagens Indust...
22-01-17 Råvaruanalyt-...
21-09-13 Därför attack...
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG