Bo Eloff

Om Bo Eloff Mina första aktier köpte jag 1985 då jag var 15 år och hade varit på min första konsert då jag såg Bruce Springsteen på Nya Ullevi. Jag köpte 100 stycken Volvo B som jag fortfarande äger av nostalgiska skäl men även för jag tror det är ett bra långsiktigt innehav. Jag gick med i Aktiespararna samma år 1985 och började därefter handla mer aktivt med aktier. I början sparade jag månadsvis i aktier via Aktieinvest och började bygga upp ett sparkapital via... Läs mer

Bo Eloff

Mina första aktier köpte jag 1985 då jag var 15 år och hade varit på min första konsert då jag såg Bruce Springsteen på Nya Ullevi. Jag köpte 100 stycken Volvo B som jag fortfarande äger av nostalgiska skäl men även för jag tror det är ett bra långsiktigt innehav. Jag gick med i Aktiespararna samma år 1985 och började därefter handla mer aktivt med aktier. I början sparade jag månadsvis i aktier via Aktieinvest och började bygga upp ett sparkapital via månadssparande. Första gången aktieportföljen passerade 1 miljon i marknadsvärde var i samband med internethaussen våren 2000. Nu handlar jag mina aktier i en kapitalförsäkring via en internetmäklare.

Under åren 1996 till 2007 var jag delägare i ett värdepappersbolag och arbetade med oberoende placeringsrådgivning. Under den tiden jobbade jag mycket med pensionsfrågor, fondrådgivning och skattefrågor. Jag arbetade mycket tillsammans med fondförvaltare som till exempel Enter, H&Q, Lannebo, East Capital, Skagen, Odin och Fidelity. Jag arbetade också aktivt med aktierådgivning till förmögna privatpersoner med mycket gott resultat.

Jag var ordförande för Aktiespararnas Lokalavdelning i Linköping under åren 1996 till 2007 och arrangerade många aktieträffar med börsnoterade företag och olika aktörer från marknaden som banker och fondbolag. Jag har gått flera internutbildningar via Aktiespararna i fundamental och teknisk analys. På universitet har jag läst finansiella marknader, nationalekonomi och statsvetenskap. Jag äger en bostadsrätt i en nybyggd beach resort utanför Fortaleza i nordöstra Brasilien. Här kommer jag att tillbringa vinterhalvåret i Brasilien och njuta av havet, solen, den goda maten och de fantastiskt trevliga människorna. Mina största intressen i livet förutom aktiehandel är musik och dans. Jag spelar gitarr i ett rockband och dansar salsa några gånger i veckan.

Min aktiestrategi
Jag jobbar aktivt med min portfölj. I genomsnitt lägger jag ner 2 timmar per dag men under vissa perioder kan det bli betydligt större tidsåtgång. Min portfölj består av en blandning av både innehav på kort sikt samt innehav på lång sikt. Den volatilitet som präglar marknaden idag innebär också stora möjligheter för en aktiv aktiesparare att göra kortsiktigt stora vinster. Det brukar bli en till ett par affärer i veckan. Jag följer aktivt mina aktier och går på bolagsstämmor och aktiesparträffar. Jag läser tidningar som Börsveckan, Veckans Affärer, Privata Affärer, Affärsvärlden, Dagens Industri osv..

Jag tittar i första hand efter stabila tillväxtbolag med bra intjäningsförmåga, bra kassaflöden samt hög direktavkastning. Portföljen kommer innehålla 6-8 olika innehav i olika branscher och minst ett av innehaven kommer alltid att vara ett investmentbolag. Jag gillar bolag som har en stark tillväxt, i intressanta branscher, och som är generösa med höga aktieutdelningar. Branscher som jag anser är mest intressanta i dagsläget är fastigheter, byggbolag, underleverantörer till bilindustrin och investmentbolag.

Jag avskyr att förlora pengar så under vissa perioder kommer jag inte tveka om att sälja mina aktier och vara helt likvid.

OBS! Ska du ta rygg på Bos portfölj till 100%, dvs. köpa sälja samtliga aktier som Bo inhandlar, bör du ha ett bra courtageavtal och ett tillräckligt stort portföljvärde för att dina portfölj ska bli lönsam. Har du frågor kring courtage, Bos portfölj eller tjänsten Aktietips-SMS, tveka inte att kontakta kundservice.

E-post: kundservice@aktieexperterna.se

STÄNG

Har du frågor om Aktietips-SMS eller om Bo Eloffs portfölj?
E-posta din fråga till: kundservice@aktieexperterna.se

Aktietips-SMS9 medlemmar tar rygg på Bo Eloffs portfölj

Aktietips-SMS

Följande medlemmar tar rygg på Bo Eloffs portfölj:
Martin Vidhall, lenap, Johan Didron, oakstream, Björnbom, Phantom83, Bosak, MatsNyberg

STÄNG
Mer info
Fondportfölj senaste veckan
-1,08%
Fondportfölj

Totalt värde: 1 260 006 SEK

Du kan bara se fondportföljen
om du tar rygg på Bo Eloff

Ta rygg på expertLaddar...
Fondportföljens avkastning
%SEK
1 vecka:-1,08-13 723
1 månad:1,7822 017
3 månader:6,9081 348
I år:9,20 106 167
1 år:15,79171 809
Sedan start:148,84753 650
(120801)

Senast genomförda order

Orderhistorik visas bara för
de som tar rygg på experten..

Senaste foruminlägg

20-07-24 Ny fördelning...
20-06-08 Guld är en ti...
20-06-05 Ny fördelning...
20-05-17 Ny fördelning...
20-05-09 Guld är ett b...
20-04-29 Ny fördelning...
19-05-31 SAGAX SISTA D...
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG