Aktietips-SMS Mer info

Aktietips-SMS gör det möjligt för vem som helst att ta rygg på andra profilers portföljer. Man kan välja att ta rygg på en kompis eller en expert. Om en användare vill ta rygg på din portfölj måste du först acceptera deras Aktietips-SMS förfrågan. Först efter att du accepterat förfrågan blir profilen en registrerad Aktietips-Kompis användare. Så fort du genomfört en förändring i din portfölj får användaren ett SMS som visar förändringen. Informationen i SMS:et innehåller information om aktie, aktiekurs och volym. Informationen är dessutom synkroniserad dvs. anpassad procentuellt efter deras angivna portföljs totala värde (kallas även portföljvärde). Ett orderSMS kan tex. se ut så här: Bengt-Erik har köpt Ericsson som nu motsvarar 1,1% av portföljen.

OBS! Det inte är möjligt att ta rygg på andra samtidigt som någon tar rygg på dig. Om du vill ta rygg på någon annan måste du först avsluta befintliga prenumerationer.

Viktigt att tänka på
När du låter andra ta rygg på din portfölj vilar ett ansvar på dig. Anhängare till din portfölj förlitar sig på dig och kanske tom investerar pengar efter dina anvisade orderSMS. Var därför noggrann med att kommunicera ut korrekta och rättvisa uppgifter till dina anhängare.

Anhängare till din portfölj betalar också 3 kr per utskickat orderSMS. För att SMS kostnaden inte ska bli för hög för Aktietips-SMS användarna har vi infört en spärr på tio orderSMS per dag. Det innebär att maxbeloppet en användare kan betala för en dag uppgår till 30 kr. Vid fler order än 10 per dag skickas nästkommande order ut kostnadsfritt via epost. Om man vill går det att välja bort SMS:utskick i under Aktietips-SMS inställningar. Då tar man emot informationen kostnadsfritt, men endast via epost.