Bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden Bevaka tråd

Startad av Urs Hofer

Välkommen till forumet!
Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg.

Urs Hofers bild
aktieexpert

Ett intressant fenomen är att bostadspriserna i Centraleuropa visar på grund av finanskrisen en stigande trend då kapitalet flyttar från räntepapper och aktier till fastigheter. Det köps bostäder för att hyra ut. Det finns därför tillräckliga hyresbostäder som kan hyras på obegränsad tid. Detta också på grund av att man har en avreglerad och fri hyresmarknad.

I Finland är bostadsmarknaden också stabil. Priserna hålls oförändrad. Det finns passlig med hyresbostäder på grund av att hyresmarknaden också här är fri och avreglerad.

Sverige har det värre med sin överreglerade hyresmarknad där ingen får eller vill hyra ut lägenheter längre än från 3 månader till 1 år på grund av en total rutten hyreslag. Vissa investerar nog i bostäder men låter de sedan stå tom. Det för till att man i storstäderna har en bostadskö från rund 10 år. Hyran för de delvis statssubventionerade bostäderna är relativ billig. Andra privata bostäder som kan hyras på långt tid finns inte då de inte kan konkurrera med de statssubventionerade bostäderna. Det för till att den som behöver en bostad i en storstad är tvungen att köpa en bostad (bostadsrätt) oberoende om man har eller inte har pengar om man inte vill sova på en parkbänk. Det förde till att bostäderna i Sverige ofta är total överbelånade. Bostadspriserna visar en nedåtgående trend. Den som behöver en bostad snabb i de svenska storstäderna får göra så som man gjorde i förre detta Sovjetunionen att vända sig till svartmarknaden. De som har en Firma kan dock hyra en bostad i Firmans namn, det är det inget problem, där gäller andra lagar.

max 50 000 tecken

Avbryt
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG