Avgångsvederlag

Avgångsvederlag Bevaka tråd

Startad av Martin-utdelning

Välkommen till forumet!
Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg.

Hej,

Jag skall få ett avgångsvederlag utbetald på ca 800 000kr, finns det någon som har något tips på hur man skattetekniskt kan maximera nyttan av kapitalet?

Tacksam för tips!

Bengt-Erik Freiholtzs bild
aktieexpert

Skattetekniskt är ju inte så ofta vi skriver om här på sajten.

Men får man ett större kapital utbetalt så vill man säkert undvika / minska marginalskatteeffekten  ,  Då vet jag att många före dig bl a har köpt högutdelande papper t ex preferensaktier och andra.Efter utdelning så säljer man och betalar då skatt på utdelningen , men får ett avdrag när aktierna säljs med förlust . I en positiv marknad som nu så kan även detta ge ett plus om aktierna efter en tid återtar ursprungs kursen.

Tidigare var det mest preferensaktier som man använde men nu ger även andra aktier hög utdelning . Köp aktier som omsätts varje dag så att du inte blir sittande med aktier som ingen vill köpa.

Högst direktavkastning i Sverige

På denna lista så kan du se vilka aktier som har högst direktavkastning för svenska bolag (Max 15 %). Nyckeltalet visar hur stor aktieutdelningen är jämfört med senaste dagens stängningskurs. Utdelningen baseras på 12 månader rullande.

https://www.avanza.se/aktier/topplistor.html/PRrDuDZT


Preferensaktierna ger normalt inte rätt till någon högre utdelning än den som fastställts vid utgivandet. Det innebär att kurspotentialen i aktien är mer begränsad än i den vanliga aktien. En sådan fixerad utdelning gör att man ofta jämför utdelningen med ränta. Därför jämför man också preferensaktier med obligationer.

https://preferensaktier.nu/


Lycka till 

max 50 000 tecken

Avbryt
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG