Raybased

Raybased Bevaka tråd

Startad av Tromben

Välkommen till forumet!
Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg.

Trombens bild
  • Tromben
  • Kön: Man
  • Ålder: 41
  • Yrke: Ekonom

Stooor kursbesvikelse hittills för detta Göteborgsbolag som digitaliserar fastighetsmarknaden men nu borde rimligtvis botten vara nådd. Raybased har bl.a Castellum på kundlistan men volymförsäljningen har inte kommit igång än. Ljuset i tunneln kan dock skönjas och signaler om att försäljningen är på väg att lyfta finns där nu.

Pågående emission = maximala 24,5 m kr säkrade

I den pågående företrädesemissionen som förstärker Raybased:s kassa med 24,5 m kr , ( - emissionskostnader) så vet vi redan det viktiga och det är att maximala beloppet säkrats oaktat teckningsgrad.

Och det är en sak som sticker ut ut i samband med emissionen.

Nämligen emissionsupplägget, vi slipper dom ”vanliga” garanterna som gärna tar sina standardmässiga 10 % i garantiprovision men där långsiktigheten brukar vara som bortblåst vilket sen tenderar att ha en förödande effekt på den kommande kursutvecklingen.

Nej nu tar nye ordförande Fredrik Brodin, styrelseledamot Jan Eriksson, storägare Johan Karlsson via Brofund / Neptunia Invest och storägare Kvarnvreten och garanterar hela emissionsrasket till närmast spektakulärlåga 2,5 % i provision.

Även om dessa garanter/insiders får på sig ett ansenligt antal aktier så bör rimligtvis dessa aktörer vara långsiktiga och Free Floaten begränsas därför som tur är. Dessutom så är det självklart så att dessa insiders vet mycket mer om verksamheten än gemene man och hade dom ställt upp på detta generösa sätt om inte framtiden ser ljus ut kan man ju retoriskt fråga sig ?

Bolaget har gjort en strategisk förändring och nu kommer man förutom produktförsäljning även erbjuda abonnemangstjänster.

Angående detta så släppte Raybased en viktig nyhet den 18 juni:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter//nyhets-arti...

Man releasar alltså sin nya mjukvaruplattform – 2Way och enligt VD så är ”nu alla delar på plats för att bygga ett lönsamt Raybased ”

Abonnemangstjänster som nu är klara för försäljning är Metering där kunden får full kontroll på all förbrukningsdata och Temperature där fastighetskunden säkerställer att rätt temperatur alltid erhålls vilket sparar pengar och minskar Co2 utsläpp.

Triggers

Vad gäller triggers så räknar jag med att det nu under andra halvåret trummas ut massivt med PM som visar att nu jäklar nu säljs det och om så blir fallet då lär aktien raskt återta förlorad mark.

Market Cap

Med nuvarande aktiekurs så kommer bolaget ha ett börsvärde på ca. 43 miljoner kr när emissionsaktierna fördelats och då ska man tänka på att kassan kommer förstärkas med ungefär halva börsvärdet. Med detta låga börsvärde och fylld kassa så lär det inte behövas så mycket för att kursen ska dra.

Kommentar aktiekursen

Kursen har på 3 år rasat med brutala 93 % men teckningskursen på 0,50 kr i företrädesemissionen känns som ett starkt golv. Levereras det framöver som det låter på VD så känns uppsidan gigantisk.

Kurs just nu är 0,588 kr.

Intressant att notera var att när pm:et om nya plattformen kom den 18 juni så drog aktien med som mest 82 % och vid bra PM framöver så kan nog liknande rallyn uppstå.

Bengt-Erik Freiholtzs bild
aktieexpert

Raybased ännu ett fantastiskt företag i raden .

Lever som många förhoppningsbolag på ständiga penning tillskott från sina aktieägare .Borde kunna klassificeras som ett grönt företag , arbetar med energi besparing . Men efter tio år sedan företaget bildades och en fallande aktiekurs från runt 20 kronor ned till dagens 49 öre så får man vara väldigt insatt i bolaget för att våga satsa .

max 50 000 tecken

Avbryt
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG