Trender inom aktievärlden

Trender inom aktievärlden Bevaka tråd

Startad av adamsmiths

Välkommen till forumet!
Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg.

adamsmithss bild

Det är inte lätt att veta vilka fonder och aktier som det kommer att gå bra för och vilka det kommer gå dåligt för. Därför är det bra att kika mer allmänt på marknaden för specifika områden. På det sättet kan det vara lättare att se hur utvecklingen beter sig just nu och samtidigt hitta företag som kan vara positiva att investera i.

Marknaden för IT och telekom

En marknad som inte har haft det speciellt lätt är IT och telekom. Få har vågat investera i den här marknaden sedan IT-bubblan i början av 2000-talet. Sedan dess har marknaden sakta men säkert börja repa sig lite men för vissa går det väldigt dåligt. Ett sådant exempel är Facebooks aktie, den har förlorat enormt mycket i värde. Ett företag som det går bättre för är Netflix, analytikerna tror på det här bolaget just nu och streamingtjänsten är väldigt populär. Experterna estimerar därför att det kommer att gå bra för aktiens värde. Först när Netflix presenterades på börsen föll den väldigt fort men har sedan dess stabiliserats och estimeras bara att gå bättre och bättre. Aktievärdet spås öka med 30-50 % det närmsta året och på en period av 10 år tror experterna att värdet kan öka med hela 5 000 %.

Spelmarknadens förändring

Spelmarknaden har förändrats lite sedan den nya svenska spel licensen kom och börsen har reagerat positivt på detta. Speciellt företaget MRG (tidigare Mr Green

max 50 000 tecken

Avbryt
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG