Outokumpu Oyj

Outokumpu Oyj Bevaka tråd

Startad av

Välkommen till forumet!
Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg.

Hej , någon av er experter som har någon ide' om företaget Outokumpu Oyj' . Företaget har ju en lång historia med fallande kurser efter 2010 , och är nu snart tillbaka på "all time low" som den hade under 2016. Kanske du Urs har någon kommentar om den Finska Stålkoncernen

Bengt-Erik Freiholtzs bild
aktieexpert

Priset på järnmalm fortsätter att skjuta i höjden efter brasilianska gruvkoncernen Vales dammkollaps i Minas Gerais.

Marknaden befarar att en utbudsminskning är att vänta och priset är nu det högsta på flera år efter att ha stigit strax under 8 procent, enligt Bloomberg.

Järnmalmen är nu över 30 procent dyrare än före katastrofen, då en av Vales avskiljningsdammar brast och tros ha orsakat runt 350 dödsoffer, vilket fått myndigheter att beordra gruvbolaget att stoppa produktionen vid flera stora gruvor.

Specifikt Outokumpu Oyj' borde Urs ha kunnande om .

Bengt-Erik Freiholtzs bild
aktieexpert

Hela 9 aktörer har korta positioner i aktien redovisat/uppdaterat mellan 14/12-18 och 8/2-19 med 0,42-1,97%. Totalt för dessa blir det (officiellt) 7,86% blankat inom perioden. Blankningen har ökat igen senaste veckorna Outokumpu har inte riktig klarat att leva upp till förväntningarna.
Har nästan tappar 1 euro på ett par dagar, Frågan är om aktien är köpvärd än, eventuellt återser vi en botten (2-3 euro) från tiden någonstans mellan sept 2015 och januari 2016. Företaget verkar bättre rustade idag än då- men kursen för sitt eget liv avskärmat från många fundamenta (precis som i SSAB förövrigt), så vad hjälper det nu och framgent?

Bengt-Erik Freiholtzs bild
aktieexpert

FLASH: SEB sänker Outokumpu till behåll (köp), riktkurs 3,10 euro (4) - BN

Bengt-Erik Freiholtzs bild
aktieexpert

FLASH: Pareto Securities höjer Outokumpu till köp (behåll), riktkurs 4 euro (3,8)

Daniel Ågrens bild

max 50 000 tecken

Avbryt
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG