Zordix - Nytt spelbolag på börsen

Zordix - Nytt spelbolag på börsen Bevaka tråd

Startad av spelinvestrik

Välkommen till forumet!
Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg.

Sista dagen att teckna aktier i spelbolaget Zordix som noteras snart på börsen. Tycker detta ser intressant ut, så har valt att teckna detta bolag.

Sista dag att teckna: 13 November (Tisdag)
Första dag för handel: 23 November

Bolaget i korthet

Zordix är ett Umeå-baserat spelutvecklingsbolag som grundades år 2009 av spelveteranen Matti Larsson. Bolaget har uppvisat en stabil tillväxt med lönsamhet redan från start och är på god väg att bli en ledande spelutvecklare och förläggare inom Powersports-spel, en typ av racing-spel.

Zordix befinner sig i rätt stadium för den planerade nyemissionen, vilken möjliggör för bolaget att accelerera sin tillväxt. Detta för att kunna fortsätta utveckling och lansering av nya spel. Bolaget bemästrar alla breda plattformar såsom PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo 3DS och Nintendo Switch vilket innebär att nya generationer av dessa spel kan utvecklas i egen regi. Det finns även ett avtal med den välkända förläggaren Bigben Interactive.

Tecknat avtal värt 20 MSEK: Under våren 2018 har bolaget tecknat avtal med en internationell storförläggare på en ny produktion med garanterade intäkter överstigande 20 MSEK som inkommer löpande under cirka 1,5 års tid.

“Avtalet med Bigben Interactive för Nintendo Switch blev ett genombrott för Zordix eftersom vi visade att vi kan producera spel till samtliga stora plattformar inom konsol och PC. Nu kan vi rida på den vågen in i framtiden och samtidigt öka vår egen lönsamhet ytterligare.“ - Matti Larsson

Tillväxtresa : Zordix har signerat två stora avtal de senaste åren och förväntas öka omsättningen betydligt 2018-2019. Bolaget arbetar med ett egenfinansierat spel med mycket hög omsättningspotential de kommande 2-3 åren. Det finns också stora möjligheter till ytterligare partnerskap med förläggare med garanterad omsättning om tiotals miljoner kronor. Redan det första halvåret 2018 har bolaget omsatt nästan lika mycket som under hela 2017.

Egna IP-rättigheter :Bolaget äger inarbetade varumärken för spel som hittills har sålts i flera miljoner exemplar och bolaget kan exempelvis använda dessa varumärken fritt till uppföljare för nuvarande samt kommande PC, PlayStation, Xbox och Nintendo-plattformar.

Erfaret team :Zordix har funnits sedan 2009 och drivs av personer med över 20 års erfarenhet från branschen. Nu senast utökade Zordix ledningen med Joakim Eriksson, tidigare Senior Developer på Paradox Interactive. Joakim är nu Head of Production på Zordix.

Låg kostnadsbas : Zordix har, trots ökade intäkter, inte ökat kostnaderna avsevärt. Organisationen är väl inarbetad för att hantera större projekt. Bolaget är också beläget i Umeå där kostnaderna är betydligt lägre än för jämförbara bolag i Stockholmsregionen.

Lönsamt sedan start: Zordix utmärker sig bland mindre spelbolag genom att ha varit lönsamt varje år sedan start. Det första halvåret 2018 har bolaget en rörelsemarginal på hela 22,7%.

Trygg affärsmodell: En kombination av projektfinansierade och egenutvecklade spel ger Zordix såväl trygga intäktsströmmar från förfinansierade projekt som en ökad försäljnings- och lönsamhetspotential genom egenutvecklade spel där bolaget tar större del av uppsidan.

Olika länkar och intervjuer om bolaget:

Memorandum
http://34.199.85.141/wp-content/uploads/2018/10/Zordix_AB_publ_Memorandu...

VD Intervju
https://borsvarlden.com/artiklar/intervju-med-matti-larsson-vd-for-det-u...

Bolagets egna emissions sida
http://www.zordix.com/nyemission-2018-info/

Bolagets hemsida
www.zordix.com

Sista dag att teckna via Avanza / Nordnet: 13 November

Första dag för handel: 23 November

[DISCLAIMER: Detta inlägg skall inte ses som rådgivning / tips. Jag råder alla att göra en kritiskt bedömning av denna blogg och göra en egen självständig analys av bolagen innan man köper aktier. Källorna kan inte garanteras vara korrekta. All aktiehandel innebär en risk, som kan innebära större förluster än intäkter.]

Bengt-Erik Freiholtzs bild
aktieexpert

Zordix Introduktionspris: 5,90

Dagspris 4,08 , marknaden ser ut att ha blivit mättad på alla spelbolag som har blivit noterade .

Marknaden betalar 48 mkr för ett en spelsföretag , inte illa .

Bengt-Erik Freiholtzs bild
aktieexpert

Rättelse

Nynoterade Zordix ska både samarbeta med förläggare och satsa på egna spel - vd
Nynoterade Zordix har genom sin affärsmodell att både samarbeta med förläggare och satsa på egna spel säkrat intäkter och samtidigt skapat möjligheter för en rejäl lönsamhetsökning. Det säger spelutvecklingsbolagets vd och grundare Matti Larsson till Finwire.

Zordix, som noterades på NGM Nordic MTF under fredagen, utvecklar och publicerar spel under egna varumärken, främst så kallade powersports-spel. Bolaget har skapat åtta spel hittills och håller just nu på med ett nionde tillsammans med en förläggare.

Att spelet finansieras av en större förläggare betyder enligt Matti Larsson en mindre risk i form av säkra intäkter, vilket låter Zordix anställa fler och bygga upp verksamheten. Samtidigt siktar bolaget nu på att finansiera ytterligare ett eget spel från start till mål för att nå högre marginaler.

- Nu har vi uppnått de rätta förutsättningarna, så vårt mål för 2019 är att kunna driva två parallella större projekt riktade till tre olika spelkonsoler och PC. Både det befintliga förläggarspelet och ett eget. Sedan tar spelen ofta 1,5 år att utveckla, så det tar lite tid.

- Det är en sund affärsmodell för då har vi både säkra projekt med bra marginaler, och chansen att vi säljer 1 miljon spel och får in 150 miljoner kronor på kontot. Bara på den nischen vi har kan vi få en miljardvärdering på bolaget så småningom, när vi får en hit och hittar fram till vår målgrupp på bredden, resonerar han.

För att skynda på utvecklingen kan Zordix komma att överväga möjligheten att förvärva andra bolag. Zordix har enligt vd:n samtidigt en gynnsam position att rekrytera från universitetet i bolagets hemstad Umeå, där snart även dedikerade spelutbildningar ska startas.

Inför noteringen tog Zordix in 18 miljoner kronor, pengar som främst ska gå till att utveckla egna spel, communityteknik och marknadsföring för att på sikt etablera bolaget som den "ledande utvecklaren och förläggaren av spel inom powersport".

Matti Larsson ser också andra möjliga affärer längs vägen. Det kan handla om att Zordix fortsätter att delfinansiera projekt med andra förläggare, eller att bli förläggare åt andra bolag. Vidare ska Zordix bygga ett community runt sitt varumärke, med bland annat ett rankingsystem och veckovis tävlingar, för att på så sätt öppna upp för samarbeten med varumärken inom de olika sporterna.

Bolaget har med åren blivit en licensierad utgivare för de fyra största spelplattformarna, vilket enligt Zordix-chefen betyder att bolaget nu kan få ett annat "schvung i marknadsföringen" vid framtida spelsläpp.

- De spel vi nu tillverkar kan vi göra för alla fyra plattformar samtidigt. Därför är vi just nu jätteattraktiva för förläggare och vi kan börja sikta på ännu större säkrade budgetar med goda marginaler såväl som helt egna produktioner där vi tar all uppsida, säger Matti Larsson.

max 50 000 tecken

Avbryt
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG