Hjälp om företag ”premet”

Hjälp om företag ”premet” Bevaka tråd

Startad av Cpt tilt

Välkommen till forumet!
Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg.

Precisionsmetall ab har haft det tufft den senaste tiden men går man igenom de 2 senaste åren ser jag en ljus framtid.

2016
Detta var Christian krongårds första år som VD för företaget. Han lyckades inom 1 år vända intäkterna inom företaget från förlust till vinst.

Han gjorde det genom 2 saker. Det första var att skapa ett namn, vilket gjordes genom marknadsföring via google och andra tjänster. Detta skapade en större kundkrets. Det andra var att minska handeln med större företag då det ej var lönsamt, detta gjorde att omsättning sjönk drastiskt under året men visade goda intäkter. Men företaget som helhet blev bättre då de både lyckades skapa en egen kassa/bank samt ett lager av produkter som gav vinst.


2017
2017 är krongårds andra år i styrelsen där han visat att företaget tagit nya steg inom marknaden, intäkterna har ökat och även vinsten. Detta visar att marknadsarbetet sköts rätt och ger resultat.
De har även med hjälp av kassan de skaffat samt en emission kunnat göra förvärvet av precisionsstål. Detta var ett företag som i snitt de senaste 5 åren omsatte ca 20M kr och hade en vinst på mellan 0,3-1,5M kr.

Utöver förvärvet av precisionsstål gjorde de även ett inköp av en konkurrent vid namn F&S Jewellery.
’’GoldX International AB och F & S Jewelley AB har nu ingått avtal om inkråmsförvärv av verksamheten, varumärken, företagsnamnen, domännamnen, IT-plattformar, kundregister och tillhörande inventarier.’’’’

Tar man in beräkning av dessa bolag tsm med deras utveckling de haft inom företaget har man helt plötsligt ett företag som dubblar om inte tredubblar omsättning och har en möjlighet att göra mycket större vinster än vi sett tidigare.

Hittade även en undersökning från aftonbladet i lite sökande.

‘’Det företag som betalade sämst, Guldbrev AB, uppger på sin hemsida att de "alltid kunnat erbjuda extra höga guldpriser till dig som vill sälja guld". Och när Aftonbladet jämförde dagspriser i går på guldpriset.nu låg firman bra till: Bästa pris för 18 karat låg på 215 kronor per gram. Hos Guldpunkten betalade man bara 160 kronor grammet, och hos Albrekts guld, Hallbergs och Guldfynd 157 kronor.

Men när Pantbanken testade blev utfallet ett annat. Två 18 karats ringar som tillsammans vägde 10,2 gram värderade Guldbrev AB till 989 kronor.

De två andra internet firmorna, Stureguld och SMS-Guld, erbjöd 1 612 kronor respektive 1 780 kronor.

Det pris som står på Guldbrevs hemsida är nämligen inte det som gäller. I det finstilta står att varje kunds inskickade guld värderas separat, och det är det pris som då erbjuds som kunden kan få.

För de två ringarna blev priset per gram bara 97 kronor - de andra två firmorna betalade nästan det dubbla.

– Det är rent skojeri, säger Peter Sundström, vd på Pantbanken. Firmor gör tv-reklam och pratar om "högsta dagspris", och sedan får kunden hälften.’’
Detta visar att företaget betalar bra och då söker sig mer kunder dit.


Allt detta tsm gör 2018 väldigt spännande med en ända nedsida och det är skattesmällen från 2015.


Egna tankar

Skatte revision har jag läst mig till att den är från 2015 då det var en vd som hausa kursen sålde ut sig samt ljugit om siffror mm. Men nuvaranda vd med invest bolaget nevi verkar styrt upp det bra.

Bolaget har dessutom inga skulder.

Nuvarande börsvärde : 14,6M

/Cpt

max 50 000 tecken

Avbryt
* Den information som förmedlas av våra experter är allmän och inte personligt riktad.
STÄNG